Húsmentes Hétfő

Az éghajlatváltozásért és a környezetünkért tegyünk mi is valamit. A leggyorsabb és legkézenfekvőbb dolog, ha például csökkentjük a húsfogyasztásunkat. Ennek érdekében én kikiáltottam a Húsmentes hétfőt az otthonomban. (Természetesen ez nem radikális változtatás nálunk, mert előtte is igyekeztem a hús kiváltani számos más étellel.) 

Igyekszem minél több embert meggyőzni a környezettudatos életmódról, ehhez szorosan hozzá kapcsolódik a húsmentes élet is – még ha csak rövid időre is mellőzzük. Az oldalon inspirációt, ötleteket szeretnék adni egy egészségesebb életmódhoz, egy harmonikusabb élethez, higgyék el mindenki jól fog járni!


Pár tényfeltáró adat – ami talán jobban meggyőzi Önt:
Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának éghajlatváltozással foglalkozó csoportjának kutatása szerint: „Az emberek által elfogyasztott állatok tenyésztése következtében termelődik az emberi tevékenységnek tulajdonítható szén-dioxid mennyiség 21 %-a. Tény az is, hogy a húsevőket kiszolgáló mezőgazdasági állattartás több üvegházhatású gázt bocsát ki, mint az összes közlekedési eszköz együttvéve."
Ha a fogyasztók kevesebb húst ennének, azzal komolyan hozzájárulnának ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a környezeti károkat, amelyeket a trágyázás, az üzemanyag- és vízfelhasználás, a növényvédőszerek okoznak, és akkor még nem is említettük a mérgező anyagokat, amelyeket a gyártás során használnak, vagy annak során keletkeznek" - mondta Kari Hamerschlag (EWG).
Az Environmental Working Group által közzétett részletes kalauz, ami pontos képet fest arról, hogy étkezési szokásaink hogyan befolyásolják környezetünket és egészségünket:


- Kulisch-Szabó Szilvia -

Nincsenek megjegyzések:

Ökopiac 2017.10.07.