Zöld mese


Soha nem felejtjük el azokat az estéket, mikor Anya mellénk bújt a kedvenc mesés-könyvünkkel. Néhány perces izgalom után kiderült, hogy ma melyik történet hősei kísérnek minket el az álom ösvényén.
A mesék rendkívül fontos szerepet töltenek be a gyermekeink életében, gyógyító és tanító erejük van, ami a nehéz élethelyzetekben segítséget jelent minden korosztálynak.
Ezen az oldalon szeretnénk olyan meséket bemutatni a gyermekeknek, amely segíti őket, hogy megismerjék a környezettudatos életmódot. A mesehallgatás vagy olvasás élményei érzelmeket váltanak ki a belőlük és ha ezeket – mi szülők – támogatjuk, erősítjük akkor így nevelhetjük őket az állatok, növények szeretetére, védelmére, ezenkívül a környezetvédelemmel kapcsolatos alapvető tudnivalóira.
.
.

Zöld versek

A versek is azért születtek – úgy mint a mesék – hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek a természettel, növényekkel, állatokkal.
A mondókák, versek nevelő hatása átjárja gyermekünk személyiségét, ezen keresztül ismeri meg a világot, az életet. Értéket közvetít számára, amelyekből élete során példát merít vagy útmutatást kap.

Olvassunk minden nap  mesét, verset, mondókát gyerekeinknek.
.
.

.
.

Ökopiac 2017.10.07.